Суд відмовився вилучати відео зі справи Ландіка

14 Грудня 2011, 21:47

Адвокатам Ландіка також було відмовлено в допиті начальника відділу зв’язків із громадськістю УМВС України в Луганській області Тетяни Погукай і народного депутата Спиридона Кілінкарова. Суддя мотивувала відмову необгрунтованістю необхідності допиту.

Суд також відмовив у проведенні судово-медичної експертизи Ландіка, оскільки, виходячи з матеріалів справи і судового слідства, ніхто не заперечує нанесення йому Марією Коршуновою удару графином по голові.

У судове засідання за клопотанням захисту також були доставлені відмовні матеріали в порушенні справи за фактом нанесення тяжких тілесних ушкоджень Ландіку.

Суд задовольнив клопотання Романа Ландіка про залучення батька і матері як громадського захисту.

Чергове судове засідання відбудеться 16 грудня об 11.00.

Зазначимо, що сьогодні в суді на вимогу адвокатів Ландіка були допитані слідчі, які проводили слідчі дії у цій справі. Адвокати вважають, що на етапі досудового слідства є багато нестиковок.

Зокрема, слідчий О.Малахова, яка проводила допит свідків і перегляд із ними відео, не змогла пояснити суду, як неграмотний свідок Огли, підписуючи свої свідчення, міг написати «з моїх слів записано вірно, мною прочитано».

А слідчий Андрій Савельєв сьогодні пояснив суду, що виїмку жорсткого диска проводив сам директор ресторану «Баккара» Артем Цюндик, який раніше, надаючи свідчення суду, заявив, що виїмку диска проводив не він, а «людина з органів».

Правозахисник Анатолій Шамрін, коментуючи хід судового процесу й, зокрема, сьогоднішні свідчення слідчих, заявив, що все йде до того, що справу, скоріш за все, повернуть на дослідування.

Нагадаємо, 4 липня вночі в ресторані «Баккара» в Луганську син народного депутата від Партії регіонів Володимира Ландіка, депутат Луганської міськради Роман Ландік побив Марію Коршунову. Відеозапис побиття потрапив в інтернет.

31 жовтня стало відомо про те, що Ландік і Коршунова підписали мирову угоду. 8 грудня постраждала підтвердила в суді отримання компенсації в розмірі 5 тис. дол. А 9 грудня Володимир Ландік заявив, що передав цій дівчині 320 тис. грн.