Українських військових виведуть з Іраку до кінця року

13 Грудня 2011, 22:57

«До кінця поточного року 9 українських військовослужбовців завершать виконання завдань у складі місії та у встановленому порядку повернуться на Батьківщину», – йдеться у заяві Місії України при НАТО.

Як наголосили у Місії, Україна – єдина країна-партнер НАТО, миротворчий персонал якої з 2006 року постійно входив до Тренувальної місії Альянсу та ефективно виконував завдання за призначенням.

«Понад 50 українських військовослужбовців пройшли почесну службу у складі місії та забезпечили надання інструкторсько-методичної допомоги новостворюваним безпековим структурам Іраку, а також підтримання міжнародного авторитету України як активного учасника багатонаціональних операцій з врегулювання криз у різних куточках світу», – заявили у Місії України при НАТО.

Нагадаємо, з огляду на стабілізацію загальної політичної обстановки в Республіці Ірак, 12 грудня цього року Північноатлантична рада НАТО ухвалила рішення про завершення діяльності Тренувальної Місії НАТО у країні. Військове керівництво НАТО розпочало роботу зі згортання та виведення Місії з території Іраку до кінця поточного року.

Майбутнє співробітництво з Республікою Ірак на довгострокову перспективу планується здійснювати у рамках індивідуальної програми партнерства та співробітництва, яка буде опрацьована між Альянсом та урядом Іраку.