На Харківщині екс-суддю засудили до 5 років за незаконні рішення

13 Грудня 2011, 22:22

Підтримку державного обвинувачення в кримінальній справі за обвинуваченням колишнього судді здійснював слідчий відділ прокуратури Харківської області.

Суддю звинувачували в постанові та винесенні 4 свідомо неправосудних рішень: незаконного визнання права власності на житловий будинок у Харкові; незаконного визнання права власності на квартиру в Харкові, а також незаконного визнання права власності на земельні ділянки площею 75 і 100 га, розташовані на території Харківської області.

Ці рішення призвели до заподіяння громадянам і державі збитків на загальну суму 5,248 млн гривень.

8 грудня суд визнав обвинувачуваного винним за ч.2 ст.375 Кримінального кодексу (постанова суддею свідомо неправосудного вироку, рішення, постанови або ухвали, що спричинила важкі наслідки або вчинена з корисливих мотивів або в інших особистих інтересах).

Вирок суду ще не набув чинності.

Нагадаємо, Апеляційний суд Запорізької області за хабар і домагання засудив суддю Амур-Нижньодніпровського суду Дніпропетровська до 6,5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади строком на три роки з конфіскацією половини належного йому майна.

Позначки: