У Львові чорнобильцям погрожують позбавленням інвалідності за участь в акції протесту

12 Грудня 2011, 14:08

Він зазначив, що по домівках львівських чорнобильців ходять невідомі, які представляються членами громадських організацій. Вони вимагають переглянути медичні картки людей та з'ясовують,  чи ті беруть участь в акціях протесту.

«Активістам погрожували, що якщо вони не припинять  пікетування, то у них позабирають групи за інвалідністю»,  – сказав Секела.

Також він зауважив, що з 11 грудня біля наметового містечка побільшало правоохоронців.

«Замість двох міліціонерів їх тепер шість-вісім. Підходили  та просили познімати плакати «Азарова та Януковича у  відставку!», «Банду геть!», – сказав Секела.

При цьому спроб згорнути наметове  містечко під Львівською ОДА не було. Зараз тут встановлено чотири  намети, пікетувальники чергують цілодобово. Секела також повідомив, що двічі за дорученням  начальника Головного управління охорони здоров'я Львівської ОДА до пікетувальників приносили пакунки з  продуктами харчування.

Нагадаємо, наметове містечко біля Львівської ОДА було встановлено 6 грудня представниками Благодійного фонду «Діти Чорнобиля Львівщини», «Матері Чорнобиля» і руху «Вперед!». 8 грудня було госпіталізовано 5 учасників протесту.