Суд вдруге арештував Тимошенко – на 2 місяці

8 Грудня 2011, 21:14

Про це журналістам після засідання суду в Лук'янівському слідчому ізоляторі в Києві повідомив депутат Верховної Ради від фракції "Блок Юлії Тимошенко-Батьківщина" Сергій Власенко.

"Суддя Андрій Трубніков, якого буквально півтора тижні тому призначили заступником голови цього суду, оголосив постанову, якою Тимошенко арештована вдруге", – сказав депутат.

Політик підкреслив, що слідчий Служби Безпеки України вказав у поданні на арешт екс-прем'єра мотивацію, відповідно до якої Тимошенко, перебуваючи на волі, зможе впливати на хід досудового наслідку, тиснути на свідків, а також перешкоджати збору доказів.

Власенко назвав таку мотивацію абсурдом, оскільки Тимошенко і так перебуває під арештом.

Політик підкреслив, що захист екс-прем'єра має намір у передбачений законом 3-денний строк оскаржити цю постанову суду.

Суд ухвалив відповідне рішення о 20:45, після майже 12-годинного засідання. За цей час, як зазначив Власенко, Тимошенко п'ять разів заявляла, що погано себе почуває, але суддя продовжував засідання. До Тимошенко тричі приходили лікарі. "Тричі приходив медичний консиліум і кожного разу вони переписували свої попередні висновки, щодо того що стан здоров'я Тимошенко різко погіршується, однак при цьому була дуже цинічна приписка стосовно того, що кардинальних заперечень проти проведення слідчих дій немає", – заявив захисник.

"Пане Янукович, ви давали псам команду "фас", дайте їм команду "фу", – підсумував він.

Нагадаємо, Головне слідче управління СБУ за узгодженням з Генеральною прокуратурою внесло в Шевченківський райсуд подання про обрання Тимошенко запобіжного заходу у вигляді ув'язнення під варту.

7 грудня Шевченківський райсуд вирішив продовжити засідання в справі проти Тимошенко за ЄЕСУ, на якому розглядається обрання запобіжного заходу для екс-прем'єра, у Лук'янівському СІЗО.