У СБУ не бачать жодних порушень у проведенні суду біля ліжка Тимошенко

8 Грудня 2011, 15:25

«Кримінально-процесуальним кодексом України ця процедура (проведення судового засідання в СІЗО. – Ред.) не забороняється. У зв'язку з цим я не бачу правових підстав говорити, що в даному випадку є якісь порушення вимог закону. Навпаки я вважаю, що порушень не було», – заявив у четвер на брифінгу в Києві начальник Головного слідчого управління СБУ Іван Дерев'янко.

«Щодо слухання по суті клопотання про обрання міри запобіжного заходу, то я знаю про те, що є відповідна довідка про відсутність заперечень лікарів про проведення з нею такої процесуальної дії, як розгляд питання про обрання міри запобіжного заходу. Так само, як і на сьогодні немає заперечень лікарів щодо можливості проведення слідчих дій із обвинуваченою», – зазначив Дерев’янко.

Він також зауважив, що засідання проводиться в СІЗО, оскільки Тимошенко відмовилася бути присутньою в будівлі суду.

Крім того, за словами Дерев 'янка, поки передчасно говорити про терміни завершення розслідування звинувачень проти Тимошенко у справі про ЄЕСУ.

Нагадаємо, напередодні, 7 грудня, Шевченківський районний суд Києва вирішив продовжити засідання у справі за обвинуваченням колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко в зловживаннях на посаді керівника корпорації ЄЕСУ, на якому розглядається обрання запобіжного заходу для екс-прем'єра, у Лук'янівському слідчому ізоляторі.

Захисник Тимошенко Сергій Власенко, заявив, що такий формат засідання не передбачений Кримінально-процесуальним кодексом, і просив відкласти засідання до того, як стан здоров'я Тимошенко дасть їй можливість особисто з'явитися в суд. Однак суд не взяв до уваги ці доводи.

Сьогодні виїзне засідання продовжилося. Суд знову відмовився перенести судове засідання на прохання захисту. Журналістів на засідання не пускають.

Зараз у суді триває перерва у зв’язку з погіршення стану здоров'я Юлії Тимошенко. Суддя вирішує, чи продовжувати далі судове засідання.