Профспілки Луганщини об’єднуються для загальнонаціонального страйку

8 Грудня 2011, 13:16

З його слів, Україні слід негайно змінювати соціально-економічну ситуацію.

Зокрема, основними вимогами під час запланованого на середину грудня страйку буде погашення заборгованості із заробітної плати перед працівниками вуглевидобувних підприємств, заводів і підприємств, а також підвищення мінімального тарифу оплати праці, зниження тарифів на житлово-комунальні послуги і так далі.

Він також додав, що найближчим часом страйкові комітети буде створено в Київській, Дніпропетровській і Харківській областях, а також у Криму.

Як повідомлялось, 5 грудня чорнобильці Луганщини звернулися до послів Франції, Німеччини, США, Австрії, Польщі, Бельгії, Чехії, Швейцарії і до глави Представництва ЄС в Україні Жозе Мануеля Пінту Тейшейри. У своєму звернені чорнобильці наголосили, що Україна не гідна бути в Євросоюзі.

У зверненні чорнобильці наводять аналіз ситуації з їхніми пенсіями і виконанням рішень судів, звертаючи увагу на те, що, на їх думку, зараз в країні розпочалася справжня інформаційна війна, направлена проти ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС.

«Нас обвинувачують у тому, що ми не справжні ліквідатори, посвідчення у нас куплені, тим самим дискредитують нас перед населенням країни. Деякі народні депутати від Партії регіонів у парламенті пообіцяли порушити кримінальні справи проти інвалідів-чорнобильців, які одержують свої пенсії за рішеннями судів, що викликає наше глибоке обурення», – йдеться у зверненні.

Нагадаємо, наприкінці листопада чорнобильці під стінами Луганської облдержадміністрації вимагали відправити у відставку уряд Миколи Азарова. Крім того, вони висловлювали обурення на адресу народного депутата Олександра Єфремова. Вони вважають, що Єфремов їх зрадив.

Раніше Єфремов заявляв, що проти окремих чорнобильців можуть порушити кримінальні справи за відсудження надто великих пенсій.