Бютівці знову заблокували Раду

8 Грудня 2011, 10:12

Близько 25 депутатів  перебувають у президії. Вони розвісили в президії плакат з написом "Янукович, не вбивай Юлю!".

Також вони розмістили на частині своїх робочих місць зображення  Юлії Тимошенко.

Як згодом повідомив депутат від фракції БЮТБ Андрій Павловський, фракція наполягає на розгляді Верховною Радою законопроекту, яким пропонується визначити, що кримінальна відповідальність державних службовців за перевищення влади або службових повноважень настає, якщо вони вчинили ці дії з метою одержання неправомірної особистої вигоди або вигоди іншої фізичної або юридичної особи в істотному обсязі.

"Ми вимагаємо припинити катування лідера БЮТ Юлії Тимошенко, друге – нарешті виконати вимогу Європарламенту і привести у відповідність до європейських стандартів кримінальне законодавство", – сказав він.

Зі слів Павловського, фракція також вимагає не розглядати в четвер закон про ринок землі сільськогосподарського призначення, а замість цього продовжити мораторій на її продаж до 2015 року.

Депутат повідомив, що в кабінеті спікера проходить засідання погоджувальної ради, на якому лідер БЮТБ Андрій Кожем'якін викладе вимоги фракції до порядку денного Ради.

Нагадаємо, у вівторок, 6 грудня, бютівці також блокували трибуну парламенту, вимагаючи декриміналізації статті, за якою була засуджена Юлія Тимошенко. Засідання Ради того дня так і не відбулося.

Нагадаємо також, що зараз у Лук”янівському СІЗО відбувається виїзне засідання Шевченківського суду, який розглядає подання СБУ про обрання Юлії Тимошенко запобіжного заходу у вигляді арешту у справі за обвинуваченням екс-прем’єра у зловживаннях на посаді керівника корпорації Єдині енергетичні системи України.