Гриценко: Янукович зі своїми міністрами почуваються у Києві окупантами

3 Грудня 2011, 15:31

Гриценко зазначив, що суспільство чітко поділяє: ми і вони.

«Якщо проаналізувати, як зараз проходять довибори – крім окремих точок на півдні та сході, Партія регіонів пролітає всюди. Вона при владі, має можливості тиску та підкупу, але пролітає», – наголосив Гриценко.

Як приклад, він навів нещодавні вибори сільського голови на Одещині, де «попри всі старання влади, грошові подачки бабусям, сало й горілку», 60% виборців обрали самовисуванця, а не кандидата-«регіонала».

На думку Гриценка, кардинально змінити ситуацію в країні можна буде лише тоді, коли люди відчують себе громадянами, не будуть продавати свої голоси і почнуть гуртуватися, щоб захищати свої права.

«От зараз гуртуються – там афганці, там чорнобильці, там підприємці, там селяни проти земельної реформи. Так і формується громадянське суспільство, яке вже склалося в Європі», – говорить Гриценко.

За його словами, цей процес може тривати довго, а може прискоритися. Принаймні, влада все для того робить.

«За півроку до революції в Єгипті все було тихо й спокійно. А тоді раз – і зірвало планку. Останньою краплею стало самоспалення підприємця в Тунісі. Після того протести охопили всю Північну Африку. Що буде останньою краплею в Україні, я не знаю. Але владі немає спокою», – зазначив лідер «Громадянської позиції».

За словами Гриценка, влада вже зараз боїться. Янукович зі своєю командою оточує себе охороною навіть там, де її не має бути, бо почувається в столиці окупантом.