Апеляційний суд залишив Тимошенко під вартою, а розгляд по суті призначив на 13 грудня

1 Грудня 2011, 19:45

Тим самим суд відхилив відповідне клопотання захисту екс-прем'єра. Суд зазначив, що на цій стадії підстав для задоволення цього клопотання немає.

Розгляд апеляції на вирок Печерського районного суду Києва, яким Тимошенко була засуджена до 7 років позбавлення волі за перевищення влади при укладанні газових контрактів з Росією в 2009 році, суд призначив на 13 грудня.

У такий спосіб суддя прийняла у провадження дві апеляції на вирок Тимошенко – самої засудженої і її захисника Олександра Плахотнюка.

Водночас суд визнав непотрібним відновлювати досудове слідство у вказаній справі і відмовив у припиненні провадження за апеляцією Тимошенко до одужання екс-прем'єра.

Крім цього, суд відмовився розглядати апеляції громадянина Олега Омельченка на рішення Печерського райсуду, який відмовився допустити його до розгляду газової справи Тимошенко в статусі цивільного позивача.

Також суд відмовив у розгляді апеляції на рішення Печерського райсуду про відмову допуску в якості цивільного позивача організації "Спілка багатодітних Київщини", яка домагалася відшкодування Тимошенко завданої їй шкоди в сумі 997 млрд доларів.

Крім цього, суд відмовився розглядати апеляцію громадянина Юрія Козія на рішення Печерського райсуду про відмову визнати його потерпілим у справі.

При цьому суддя не згадала про клопотання захисту про пряму трансляцію засідання Апеляційного суду при розгляді апеляції Тимошенко по суті.

Нагадаємо, 1 грудня розпочався розгляд апеляції на вирок Тимошенко в Апеляційному суді Києва. Екс-прем'єр була відсутня на судовому засіданні у зв'язку з тяжким станом здоров'я, а також з урахуванням того, що на попередньому засіданні її присутність необов'язкова.

Суддя Апеляційного суду Олена Сітайло, яка розглядає апеляцію на вирок Юлії Тимошенко, відмовилася прийняти свій відвід.

Пізніше їй стало погано й технічна перерва, оголошена на 15 хвилин, розтяглася майже на 2 години.

Як повідомляла «Батьківщина», Сітайло була призначена на розгляд апеляції Тимошенко за день до її розгляду.

Тимошенко перебуває під арештом у Лук'янівському слідчому ізоляторі в Києві з 5 серпня.