Гриценко: влада, яка краде, не може змушувати людей затягувати паски

30 Листопада 2011, 20:08

На думку Гриценка, завдання нової еліти – «привнести в наше життя правду, чесність, слово, яке тримається і підтверджується дією».

«Ці люди мають бути адекватними тим викликам, які стоять перед країною, бути  спроможними відновити довіру до влади. Вони не зрадять наданий їм народом шанс», – заявив Гриценко.

Він вважає, що треба боротися з «тушканчиками» і «тушками» у Верховній Раді й радах всіх рівнів, незалежно від партій.

«Ми повинні не допустити обману, коли під виглядом незалежного кандидату до органів влади прийдуть «тушканчики», які завчасно підписалися під тим, що працюватимуть на владу».

Гриценко переконаний, що ключове сьогодні – нести правду, відповідальність і мораль. Він сподівається, що нова еліта, маючи такі якості, перетворить величезні людські ресурси на те, щоб Україна була гідною європейською державою.

Щоб перетворити країну, на думку Гриценка, до 2015 року має бути створена команда з 100 осіб. Цього достатньо, якщо вони будуть порядними, відповідальними, професійними і готовими працювати з першого дня.

«Що робити в країні зараз – відомо. Своє бачення я виклав ще у 2009 році у своїй президентській програмі. Проблемою є люди, які здатні це втілити в життя», – зауважив Гриценко.

Він закликав всіх «розірвати коло брехні в собі, судити політиків не за словами, а за діями, вимагати виконання обіцянок».

«Кожен громадянин, який час від часу стає виборцем, повинен усвідомити свою відповідальність. Не слід мовчки у «хаті з краю» дивитися на неправду. Потрібно вчитися активно захищати своє право, голосувати і не продавати свій голос. Не обманювати себе тим, що всі однакові, адже і депутати, і міністри різні», – сказав лідер «Громадянської позиції».

Гриценко наголосив, що Україна має достатньо ресурсів, щоб жити гідно. Але якщо країна і далі житиме в полоні брехні, окозамилювання і фальсифікацій в усіх сферах життя, то влада і далі буде будувати Межигір’я, купувати гелікоптери і робити вигляд, що будує Європу в Україні.

«1 км дороги високої якості у Європі коштує 1 млн. євро. У нас в Донецьку 1 км такої дороги обходиться згідно офіційних даних у 9 млн. євро. Різниця відчутна. Влада, яка так краде, не може змушувати людей затягувати паски, адже сама цього не робить. Ось чому потрібна нова команда, яка відновить довіру», – вважає Гриценко.

Він зауважив, що вже сьогодні люди виходять на акції протесту по всій країні, і скидають тих, хто йде на зговір з владою.

«Проте це на краще. Адже з’являються нові правдиві лідери, і на них треба рівнятися. Треба проводити лінію: правда – фальш. Це ключове завдання, яке ми повинні вирішити. Щойно розірветься колообіг брехні в країні, ми зможемо досить швидко відбутися як гідна європейська нація», – наголосив лідер «Громадянської позиції». 

Читайте також: «Вождь» і його «плем’я»