У Пшонки не побачили злочину у фальсифікації виборів судді КС

30 Листопада 2011, 19:39

«Відповідно до регламенту, якщо під час пленарного засідання, до його відкриття, під час перерви чи після закриття, народним депутатом вчинені дії, що містять ознаки злочину, головуючий на пленарному засіданні повідомляє Верховну Раду про факт, що відбувся і звертається до комітету, до предмета відання якого належать питання регламенту з пропозицією розглянути це питання і внести пропозиції щодо вжиття відповідних заходів», – йдеться у відповіді.

«Ураховуючи наведене, ваші заяви направлені для вирішення за належністю до комітету з питань регламенту», – сказано у відповіді.

У Генпрокуратурі також пообіцяли, що «у разі направлення вказаним комітетом матеріалів до Генпрокуратури за ними буде проведено перевірку та прийнято рішення відповідно до вимог закону».

Головою регламентного комітету є регіонал Володимир Макеєнко.

Як повідомлялось, 3 листопада під час обрання у Верховній Раді нового судді Конституційного суду Олександра Пасенюка член фракції Народної партії Юрій Литвин в одну із скриньок для голосування одразу 20 бюлетенів вкинув, тоді як законодавство передбачає особисте голосування кожним депутатом.

У зв’язку з цим представники опозиції заявили про фальсифікацію виборів судді.

У відповідь, «регіонали» назвали таке голосування – сталою практикою парламенту.

Не зважаючи на це та на заяви про фальсифікації з боку БЮТ спікер, Володимир Литвин оголосив про обрання Пасенюка суддею КС. Згодом він знайшов виправдання для свого однофамільця

Всі ці документи і відео, яке підтверджує фальсифікації, були надіслані до Генпрокуратури разом із заявою про злочин.