У Арбузова завдячують овочам і фруктам у стриманні інфляції

30 Листопада 2011, 18:42

«Основним фактором стримування зростання ІСЦ (індексу споживчих цін) є високий урожай, зокрема, плодоовочевих культур. Найбільший внесок у спадну динаміку цін на сирі продукти, які в жовтні знизилися на 0,5%, був завдяки здешевленню овочів і фруктів», – сказано в ньому.

НБУ також зазначає, що ціни на групу товарів і послуг, які регулюються адміністративно, у жовтні знизилися на 1,2% за рахунок здешевлення цукру.

Ціни іншої його складової – послуги ЖКГ – зросли на 0,3%.

Зростання цін інших складових базової інфляції стримувалося в результаті зміцнення номінального обмінного курсу.

Основною причиною зростання базової інфляції в жовтні є подорожчання продовольчих товарів з високим ступенем обробки.

Як повідомлялось, у жовтні інфляція становила 0%.  Загалом, у січні-жовтні інфляція становила 4,2%.

У 2010 році інфляція становила 9,1%, у 2009 році – 12,3%.

Кабінет Міністрів прогнозує, що в 2011 році зростання ВВП становитиме 4,5%, а інфляція (грудень до грудня) – 8,9%

Позначки: