Польський політик: У Києва та Вроцлава є спільні проблеми

30 Листопада 2011, 11:10

«Коли у нас в новинах розповідають про якісь трагедії чи навпаки, про радісні події, люди спонтанно збираються й виходять на центральну площу – Ринок. Однак на периферії ми не маємо таких місць, де можна було б просто купити кави» – зауважив політик.

Другою проблемою Вроцлава Ярослав Обремський вважає малу залученість людей передпенсійного віку в культурному житті. «Я не кажу про пенсіонерів. Радше мова йде про тих, кому вже за п’ятдесят. Вони не часто відвідують театри, концерти, музеї. Звісно, вони багато працювали. І, можливо, з часом у них зникла потреба відвідувати такі місця. Як цю ситуацію можна виправити? Як варіант, можна змінити графік роботи музеїв чи театрів. Потрібно, аби люди шукали собі серйознішої розваги, ніж пляшка пива», – відзначив він.

Також під час зустрічі польський політик зауважив, що Вроцлав, як і Київ, має всі шанси виграти від чемпіонату Європи з футболу. «Коли до нас приїде футбольний фанат, він не очікує побачити копію Лондона. Йому потрібен комфорт та певні розваги. І Київ має всі шанси виграти з того. Потрібно зробити щось дуже дурне, аби все зіпсувати» – сказав Обремьский.

«Польщі ж після Євро необхідно шукати іншу подію. Бо нам потрібен дедлайн – тоді певні структури гуртуються і починається робота. І взагалі – такі події упорядковують життя», – додав він.

Також польський сенатор поділився можливими планами співпраці Польщі та України на майбутнє. «Якщо вже Вроцлав отримав звання культурної столиці, то ми маємо спробувати підтягти до себе Україну. Й це не сентиментальні слова. Це наш обов’язок. Нині у Європі дуже мало знають про Україну. Ми можемо, наприклад, співпрацювати зі Львовом, рекламувати його культурні програми абощо», – відзначив він.

Ярослав Обремський – сенатор Республіки Польща, екс-віце-президент міста Вроцлав, відповідальний за проект Вроцлав – ЕСК 2016. За освітою хімік, випускник Вроцлавського університету. 1982—1991 рр. – співпрацював з підпільними структурами «Солідарності», член студентських рухів. 1990—2002 рр. – депутат Міської Ради Вроцлава. Входить до Ради Колегіуму Східної Європи.

Позначки: