Директора Держслужби зайнятості відправили святкувати Новий рік і Різдво у тюрмі

28 Листопада 2011, 16:18

При цьому, суд урахував доводи Генеральної прокуратури й визначив, що є всі підстави, щоб обрати запобіжним заходом Галицькому арешт, тому що інші заходи не зможуть вплинути на його поведінку й установлення істини в справі.

Дане рішення може бути оскаржено.

Нагадаємо, сам Галицький просив суд звільнити його з-під варти. 

Галицький був затриманий 25 листопада. Також були затримані  кілька посадових осіб Державної служби зайнятості за підозрою в систематичному вимаганні й отриманні хабарів. 

Установлено, що в рамках виконання державної програми "Створення нових робочих місць для забезпечення зайнятості населення вуглевидобувних регіонів" Державній службі зайнятості на 2011 рік було виділено з бюджету 365 млн гривень

В СБУ повідомили, що керівництво служби надавало державні кошти підприємствам для створення нових робочих місць тільки за умови "відкату" у розмірі 15-20% від суми, що виділялася. При несплаті зазначених відсотків фінансування припинялося, і починалися всілякі контрольні перевірки цих підприємств.

Під час обшуку в службових кабінетах, приватних приміщеннях й у банківських осередках затриманих вилучено серед іншого понад 2 млн гривень, близько 1 млн доларів, понад 200 тис. фунтів стерлінгів, близько 0,5 млн євро й понад 3 кг золота і ювелірні прикраси.