Джемілєв: Російські спецслужби створили окремий бюджет для дискредитації Меджлісу

24 Листопада 2011, 12:47

За словами Джемілєва, проросійські організації формують у Криму Координаційний штаб, до складу якого ввійдуть декілька політичних експертів, консультантів, політтехнологів із Росії, декілька кримських політиків, журналістів.

Глава Меджлісу зазначає, що робота будуватиметься за декількома основними напрямами.

Так, готується звернення від імені кримськотатарського народу до президента країни, до Норвезького Нобелівського комітету, всесвітньої громадськості з метою не допустити нагородження Джемільова Нобелівською премією.

Крім того, у Криму створюють ряд громадських кримськотатарських організацій, що мають широке розгалуження й залучають до своїх рядів нових членів як за соціальною, так і за віковою ознакою, підконтрольних Координаційному штабу Російської Федерації.

Також створюються «свої електронні і друковані ЗМІ».

«Крім того, заплановано формування нового суспільно-політичного руху, який повинен узяти на себе функцію нової потужної та жорсткої опозиції Меджлісу. Загалом, все тут розписано досить розумно та детально. Зокрема, йде робота з підготовки нового, проросійськи налаштованого лідера для Меджлісу. Наскільки відомо, зараз йде добір кандидатур», -повідомив Джемілєв.

Крім того, за інформацією депутата, ведеться робота з пошуку «темної конячки», яка до останнього перебуватиме в тіні й спливе в найостанніший момент, а потім буде вибрана головою.

«Але це маловірогідно, враховуючи те, що новий лідер обиратиметься на курултаї, а його делегатів не одуриш», -зазначиввін.

За словами Джемілєва, фінансується вся ця діяльність із Російської Федерації. Для цього виділяється окремий цільовий бюджет.

Нагадаємо, нещодавно в інтерв’ю Тижню лідер кримсько-татарського народу Мустафа Джемілєв розповів, що у Криму на повну силу працює російська розвідка, яка усіляко намагається дискредитувати представницький орган кримських татар.

Джемілєв пояснює, що «вони вважають, що саме кримські татари та їхній представницький орган меджліс є однією із суттєвих перешкод повернення півострова до складу Російської Федерації».

Як повідомив Тижню глава Меджлісу, у сусідньої держави «є план з усунення Мустафи Джемілєва до 2012 року та введення замість нього до керівництва меджлісу проросійськи налаштованих кримських татар».