Гриценко пояснив, як визначити справжніх опозиціонерів

23 Листопада 2011, 13:11

Як відомо, 17 листопада Верховна Рада ухвалила в цілому закон про вибори народних депутатів. За це рішення проголосувало 366 народних депутатів.

За словами Гриценка, голосування за такі законопроекти, як, приміром, за законопроект про вибори народних депутатів стало тестом для опозиційних сил.

«Зайдіть на сайт Верховної Ради, подивіться, які політичні сили проголосували разом з Партією регіонів за закон про вибори. І подивіться, які не проголосували, чи проголосували проти, як я. Оті, які не проголосували або проти, ото була щира позиція. От і все. Відповідь на сайті Верховної Ради», – заявив Гриценко.

Нагадаємо, за ухвалення закону про вибори народних депутатів«за» проголосували 187 депутатів від Партії регіонів, 62 – БЮТБ, 36 – НУНС, 24 – Компартії, 19 – Реформи заради майбутнього, 20 – Народної партії, 18 – позафракційних.

За ухвалення закону, зокрема, проголосували Наталія Королевська, Сергій Соболєв, Іван Кириленко, Сергій Терьохін, Арсеній Яценюк, Геннадій Москаль та інші.

При цьому «проти» проголосувало шість депутатів: Анатолій Гриценко, Іван Заєць, Володимир В’язівський, Андрій Парубій (всі – НУ-НС), а також позафракційні Дмитро Ветвицький та Олег Ляшко.

Крім того, не голосували 27 народних депутатів, утрималися – 5 депутатів. Відсутні на засіданні були 46 депутатів.