Апеляцію Тимошенко розглядатимуть судді з піврічним стажем

17 Листопада 2011, 14:15

За словами джерел, справу Тимошенко розглядатимуть судді Ірина Горб, Людмила Осіпова і Оксана Павленко. За інформацією видання, всі ці троє суддів були переведені до Апеляційного суду Києва лише навесні 2011 року.

За інформацією видання, доповідачем буде Горб, а головуючим суддею – Осіпова.

При чому всі троє суддів, які розглядатимуть апеляцію Тимошенко, до цього працювала в Шевченківському районному суді міста Києва.

Нагадаємо, 11 жовтня Печерський районний суд Києва засудив Тимошенко до 7 років в'язниці за перевищення повноважень при укладанні газових контрактів з Росією в 2009 році й зобов'язав відшкодувати Національній акціонерній компанії "Нафтогаз України" 1,5 млрд гривень збитків, завданих у результаті їх укладання. Апеляцію на вирок у «газовій справі» Юлія Тимошенко 24 жовтня передала через адміністрацію Київського СІЗО. За даними адвоката екс-прем’єра Юрія Сухова, суд візьметься за її розгляд  13 грудня.

Як відомо, під час розгляду справи Тимошенко у Печерському суді суддєю Родіоном Кірєєвим було багато нарікань, що він є недосвідченим суддею та був переведений до вказаного суду всього за кілька місяців до розгляду резонансної справи.