Ахметов прикупив акцій «Київенерго»

14 Листопада 2011, 16:18

«Інвестиційний брокер Altana Capital виступив організатором угоди. Сума купівлі не розголошується», – говориться в повідомленні.

Нагадаємо, в грудні 2010 року «ДТЭК» оголосив про збільшення долі в статутному фонді «Київенерго» до 39,98%.

Фонд державного майна України розраховує одержати від реалізації виставлених на продаж держпакетів акцій «Київенерго» і «Західенерго» не менш як 2,5 млрд. грн.

Як відомо, раніше голова ФДМУ Олександр Рябченко зазначав, що «Західенерго» може купити лише ДТЕК Рената Ахметова.  За його словами, на купівлю 25% акцій «Київенерго» — першої, що виставляється на продаж енергопостачальної компанії, можуть претендувати також підконтрольна Костянтину Григоришину компанія «ЛЕО», «Сервіс-інвест», що входить у ДТЕК Ріната Ахметова, «AES-Київобленерго», підконтрольна братам Суркісам «Львівобленерго», підконтрольна Григоришину та Ігорю Коломойському «Полтаваобленерго».

НАК «Енергетична компанія України» належить 25%+1 акція «Київенерго», ще 25% акцій компанії держава виставила на продаж в поточному році.

«Київенерго» експлуатує практично усі енергетичні об'єкти, розташовані в столиці, за винятком Дарницької теплоелектроцентралі.