У Тимошенко вважають, що суддів Верховного суду переслідують через закриття справ проти неї

7 Листопада 2011, 19:48

У партії нагадали, що саме дві палати Верховного суду України (кримінальна та військова) 7 років тому винесли рішення щодо законності закриття кримінальних справ проти Юлії Тимошенко та її соратників.

«Новий репресивний орган – Вища рада юстиції – планує покарати за начебто неправильні рішення не одного суддю, не двох і навіть не трьох – а цілу палату. Покарання за колегіальні рішення – це нове слово в юридичній практиці, яке не має нічого спільного з законом», – заявили в «Батьківщині». 

«Це абсурд та антиконституційний виклик суспільству – коли Вища рада юстиції дає оцінки законності рішень вищого органу судової гілки влади! Виходить, тепер ВРЮ може переглянути будь-який вирок», – обурюються в партії.  

Крім того, в «Батьківщині» підкреслили, що вимогу знищити цілу палату Верховного суду озвучив представник Генеральної прокуратури, який одночасно представляє і Вищу раду юстиції, і сторону державного обвинувачення.

«Таким чином, тепер за будь-який вирок, який не сподобається Адміністрації Президента та їхнім поплічникам з ГПУ, суддів будуть переслідувати?», – йдеться в заяві.

«Сьогодні відбувається демонстративне знищення залишків незалежного судочинства в Україні, на руїнах якого влада вибудовує тоталітарну гільйотину», – заявили в партії «Батьківщина».

Нагадаємо, сьогодні заступник генерального прокурора, член Вищої ради юстиції Михайло Гаврилюк повідомив, що Вища рада юстиції має намір перевірити подання депутатів Верховної Ради щодо дій суддів Верховного Суду при зміні 15 підсудним вироків з довічного ув'язнення на 15 років в'язниці в 2009-2010 роках.