В Ізраїлі профспілки влаштували загальнонаціональний страйк

7 Листопада 2011, 07:46

Припинить роботу аеропорт, залізниця, усі муніципальні установи, установи дошкільної і середньої освіти, частина вищих навчальних закладів, усі міністерства і ряд інших державних інститутів, включаючи лікарні, телефонні та електричні компанії, управління водних ресурсів, ряд театрів і музеїв і багато інших установ. Автобусна компанія приєднається до страйку тільки частково.

Голова усеізраїльскої профспілки заявив, що його організація наполягає на прийнятті усіх працівників, працевлаштованих в держструктурах через підрядчиків, на державну службу. Позиція міністерства фінансів при цьому – впровадження скандинавської моделі, за якої багато працівників працюють на держструктури через підрядчиків, яким загрожують високі штрафи за кожне порушення прав найманих співробітників.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху призвав профспілки відмовитися від страйку і знайти інше рішення проблем у сфері працевлаштування, оскільки загальний страйк завдасть величезного збитку економіці країни. За оцінками експертів, один день страйку обійдеться Ізраїлю в 100 мільйонів доларів.

Нагадаємо, нещодавно страйки пройшли у Греції, ІспаніїІталії та Франції

Позначки: