У Харкові чиновники жаліються на недофінансування підготовки до Євро-2012 на півмільярда гривень

29 Жовтня 2011, 11:09

«Директор турніру Євро-2012 в Україні Маркіян Лубківський заявив, що харківська влада недофінансувала реконструкцію стадіону «Металіст». Але він висвітлив цю проблему тільки з одного боку. Адже держава за програмою підготовки до Чемпіонату Європи так і не виділив Харкову більше 500 млн.грн , з них більше 150 млн.грн. – на реконструкцію та ремонт доріг. Я вже не кажу про те, що не дали грошей на реконструкцію гуртожитків для поселення вболівальників, взагалі не профінансували роботи з оновлення та ремонту медичних установ, хоча ці заходи є в програмі та затверджені постановою Кабінету Міністрів на цей рік», – заявив Кривцов.

Він підкреслив, що якби місто отримало обіцяні гроші з держбюджету, то не було б необхідності вкладати свої кошти в той же ремонт доріг.

«У такому випадку ми б виконали нашу добровільну обіцянку виділити з міського бюджету гроші на реконструкцію «Металіста», – додав чиновник.

«Тепер розглядаємо наші фінансові можливості. Ми планували в грудні відшукати 9,2 млн.грн., які нам залишилося профінансувати. Ми сподіваємося, що якщо гроші все-таки з Києва надійдуть і ми розрахуємося з будівельниками, які ведуть дорожні роботи, то легко знайдемо ці 9,2 млн.грн. Але якщо гроші з держбюджету не прийдуть, то мені важко зараз сказати, де ми візьмемо ці кошти в цьому році. Можливо, профінансуємо ці роботи на початку наступного року. Так, це погано, тому що ми могли б ці кошти спрямувати на школи і лікарні. Але ж Євро-2012 проводить не один Харків, а вся країна», – підкреслив Кривцов.

«Зараз міський голова Геннадій Кернес працює над тим, щоб потрапити на прийом до президента і доповісти йому про стан справ. Ви думаєте, нас не турбує, що ми входимо в зиму, а стільки ще роботи треба зробити по дорогах? Тривожить! Але ми контролюємо ситуацію і розуміємо, скільки часу нам потрібно, щоб це все завершити. Деякі роботи ми будемо продовжувати при цих погодних умовах. Ми намагаємося контролювати ситуацію і робимо все можливе, щоб проведенню Євро-2012 нічого не завадило», – підкреслив Кривцов.

Нагадаємо, у вересні повідомлялося, що Кабінет міністрів України виділив Харкову 180 млн грн. на підготовку доріг комунальної форми власності до Чемпіонату Європи по футболу 2012 року.

Як відомо, стадіон «Динамо» у Харкові реконструйований за кошти бізнесмена Олександра Ярославського – президента групи DCH та ФК «Металіст», генерального інвестора і координатора підготовки Харкова до Євро-2012. Сума вкладених на цей час інвестицій в стадіон «Динамо» – близько100 тис. дол.

Загальна сума інвестицій Ярославського в об’єкти Євро-2012 у Харкові сьогодні становить 290 млн. дол.