Під час пожежі у Лук’янівському СІЗО ув’язнені отримали опіки

28 Жовтня 2011, 08:24

За його словами, приблизно 02.30 27 жовтня над будівлею ізолятора з'явився дим, а з боку СІЗО були чутні крики і свист ув'язнених, пише "Коммерсант-Украина".

На місце події оперативно прибули сім пожежних розрахунків, при цьому три машини заїхали на територію ізолятора разом з двома каретами швидкої допомоги.

Лісовий розповів, що із СІЗО "евакуювали понад 300 людей, деякі з них були з опіками".

З 7 години ранку ув'язнених почали повертати в СІЗО. "Я практично живу тут, і щоранку дійсно приїжджають і виїжджають автозаки, але в звичайний день їх буває 10-12, а вчора було близько 40 автомобілів, які пускали на територію відразу по 3-4 машини, а інші в цей час стояли в черзі", – підкреслив очевидець.

У Державній пенітенціарній службі дану інформацію не підтвердили, однак і не спростували. "Без коментарів. Я зараз перебуваю не в Києві, у мене немає додаткової інформації", – заявив помічник голови ДПС Ігор Андрушко.

Зазначається, що пожежа сталася в 4-му корпусі ізолятора. Самев цьому корпусі перебуває колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, проте вчора ні він, ні його адвокати не повідомили про інцидент.

За офіційною інформацією, займання сталося в результаті "несправності проводки", і постраждалих в результаті інциденту немає.При цьому, якщо Державна пенітенціарна служба назвала інцидент "задимленням", то МНС – "пожежею".

Про подію було повідомлено прокуратура, зараз проводиться службове розслідування.