Представник ЄС: за останні два роки відсутній прогрес у переговорах щодо асоціації

28 Жовтня 2011, 08:07

"ЄС збирається продовжувати переговори щодо угоди про асоціацію з Україною. Ця угода для народу України. Це можливість для народу України змінити своє суспільство, перейти від пострадянського світу в сучасний прозорий демократичний відкритий вільний і соціально-економічно покращений світ з його вищими стандартами. Ми хотіли б завершити цей процес", – заявив він.

У той же час Тейшейра зазначив, що за останні два роки в переговорному процесі з даного питання не вдалося досягти суттєвого прогресу. Посол ЄС в Україні нагадав, що рух до угоди про асоціацію почався п'ять років тому, і ця угода була запропонована Україні на її ж прохання.

"Що стосується угоди про вільну торгівлю, то за останній рік ми досягли прогресу. Як відомо, минулого тижня відбулася зустріч між Андрієм Клюєвим (першим віце-прем'єром Україна – Ред.) і європейськими комісарами. Практично був завершений цей процес, дуже важлива частина цього угоди", – сказав він.

Зазначимо, представники ЄС неодноразово висловлювали бажання швидше підійти до підписання угоди про асоціацію з Україною.