З Білорусі депортували російського журналіста

26 Жовтня 2011, 11:50

За його словами, вчора у Мінську він зустрівся з політв'язнями Микитою Ліховідом та Іриною Халіп, дружиною кандидата в президенти Андрія Саннікова.

Відразу після інтерв'ю з Іриною Халіп Кармазін встиг зробити всього 10 кроків від місця зустрічі, як до нього підійшли двоє чоловіків у цивільному зі словами «Пройдемо з нами».

За словами журналіста, він попросив їх представитися, але вони відмовилися і потягли його до автомобіля, припаркованого неподалік. Кармазіна відвезли в Партизанський РУВС Мінська, де обшукали, стерли всі записи з диктофона, зняли відбитки пальців і намагалися допитувати на тему, про що журналіст розмовляв з Халіп.

Зрештою, російському журналісту вручили документ за підписом заступника начальника Партизанського РУВС Олександра Гладуна, в якому написано, що Кармазіну забороняється протягом року в'їзд на територію Республіки Білорусь. Якщо журналіст все-таки в'їде, то йому загрожує до трьох років позбавлення волі. У паспорті Кармазіна поставили відповідний штамп.

Журналіста «Московського комсомольця» під конвоєм доставили на вокзал.

«Я приїхав до Мінська писати статтю про репресії в Білорусі, але навіть не припускав, що мені так полегшать роботу, що протягом кількох годин я все побачу на власні очі і відчую на власній шкурі», – прокоментував Кармазін.

Нагадаємо, за даними на травень цього року, убазі даних осіб, яким заборонений в'їзд до Білорусі, містилисядані на 400 тисяч осіб. Близько половини з них – росіяни.