Генпрокурор Литви подав у відставку після того, як збив пішохода

19 Жовтня 2011, 15:19

Як розповів начальник дорожньої поліції Литви Гінтарас Аліксандравічюс, близько 7 ранку генеральний прокурор, керуючи своїм автомобілем VolvoV70, збив на пішохідному переході 58-річну жінку. Спочатку повідомлялося, що в неї зламана нога, однак остаточний діагноз медиків – пішохід отримала забої обох гомілок. Постраждалав же покинула лікарню.

«Мені дуже шкода у зв'язку з цим прикрим випадком, я приношу свої вибачення потерпілій і готовий надати їй усіляку допомогу. Для того, щоб обставини події були об'єктивно розслідувані, ще сьогодні я маю намір вручити президенту заяву про відставку», – наводить слова Валіса прес-служба генпрокуратури Литви.

Валіс розповів журналістам, що ДТП сталося на слизькій дорозі. За його словами, дощ, темрява та інтенсивний рух призвели до того, що помітив жінку на пішохідному переході в останній момент. Генпрокурор сам керував автомобілем, поруч з ним їхала дружина.

Прокурор розповів, що їхав на третій швидкості, а швидкість руху становила 30-40 км/год.

Прес-секретар президента Литви Дайва Ульбінайте заявила, що Даля Грібаускайте вважає гідним рішення генпрокурора про відставку, але питання можливого звільнення буде вирішувати тільки після з'ясування всіх обставин.

«Прохання про відставку буде передано, але зараз його поки немає. Ми інформовані про те, що Валіс прийняв таке рішення. Президент оцінює його як гідний крок, однак рішення глава держави прийме після проведення розслідування і з'ясування всіх обставин. В даний час у нас немає ніяких матеріалів, і ми не можемо приймати жоднерішення», – заявилаУльбінайте.

Нагадаємо, у березні міністр економіки Литви Дайнюс Кряйвіс, який осоромився у зв'язку з виділенням фінансової допомоги своєму колишньому підприємству, оголосив, що йде у відставку.