УЄФА закликали забрати в України Євро-2012

12 Жовтня 2011, 21:27

В інтерв'ю Handelsblatt Online німецький політик сказав: "УЄФА має можливість зробити символічний жест проти державного свавілля та політично забарвленого правосуддя. Країні, яка топче ногами права людини та правову державу, не можна надавати подіум для самопрезентації."

УЄФА регулярно забороняє матчі на стадіоні, де фани поводяться неналежним чином та панує безправ'я, пояснив свою думку депутат. Тому "коли країна зневажає право, її треба виключити",- підкреслив Штеффель.

Водночас християнський демократ зауважив, що якщо відібрати в України право приймати Євро, будуть в тому числі покарані футбольні уболівальники країни: "В такий спосіб буде чинитися максимальний тиск на українську владу з тим, щоб вона діяла у правовий та демократичний спосіб".

На думку Штеффеля, сім років ув'язнення для Тимошенко та 137 мільйонів євро штрафу не мають нічого спільного із правовою державою у Європі.

"Отже, Євро-2012 має проводитись не у двох країнах, а лише у демократичній Польщі", – сказав Штеффель.

Раніше французька інтелігенція, закликала негайно звільнити Юлію Тимошенко, “в ім’я поваги до принципу прав людини та дотримання особистих свобод в Україні”. Якщо цю вимогу не буде виконано, вони обіцяли вдатися до іншої аргументації: закликати до бойкоту футбольного чемпіонату Євро-2012, яке Україна спільно з Польщею проводитиме влітку 2012 року.

Нагадаємо, 11 жовтня Юлія Тимошенко була визнана винною у перевищенні службових повноважень при підписанні газових контрактів з Росією у 2009 році та засуджена до 7 років ув’язнення без подальшого права обіймати державні посади протягом трьох років.