Київрада дозволила ще одне будівництво біля Софії Київської

6 Жовтня 2011, 19:24

Проект землеустрою розроблятиметься для будівництва та експлуатації готельно-житлово-офісного комплексу із вбудованими об’єктами торговельного і соціально-побутового призначення і паркінгом.

У рішенні йдеться про земельну ділянку орієнтовною площею в 0,07 гектара, термін оренди – 5 років.

Як наголосив на засіданні Київради голова комісії з питань культури і туризму Олександр Бригинець, «лише три місяці тому сама Київрада заборонила будь-які будівництва навколо Софії, і ось сьогодні вона проігнорувала своє ж рішення».

Нагадаємо, 14 липня Київська міська рада ухвалила рішення щодо припинення будівництва в центрі Києві в межах вулиць Володимирська, Рейтарська, Гончара, Велика Житомирська, Михайлівська й Михайлівського провулка.

До переліку найбільш резонансних забудов столиці увійшов елітний житловий комплекс Fresko Sofia по вулиці Гончара, 17-23 неподалік від Софійського собору. Його забудовником виступає ТОВ "Інвестиційно-будівельна група", опосередкованим співвласником якого є підприємець Олександр Дубров.

Будівництво "Fresco Sofia", яке загрожує Софії Київській, було зупинене рішенням мера Києва Леоніда Черновецького і рішенням Шевченківського районного суду столиці.