На Київщині побили двох міліціонерів

5 Жовтня 2011, 09:46

Зокрема, у селі Іванівка Ставіщаського району Київської області близько 19:00 кілька мешканців Закарпатської області пограбували підприємця з Херсона. За словами потерпілого, у нього відібрали 200 000 гривень.

Звернувшись в міліцію чоловік розповів, що на Київщину приїхав у справах, а своїх нападників знав по роботі. Зацікавлений у співпраці бізнесмен підказав правоохоронцям місця можливої появи та перебування зловмисників.

Міліціонери Ставищанського та Білоцерківського відділень, співробітники обласного карного розшуку затримали підозрюваних вже наступного дня.

Одного помітили і затримали у Білоцерківській багатоповерхівці. Інших співучасників залишилися чекати в під'їзді двоє оперативників. Втім, через деякий час до будинку під'їхали автомобілі з дванадцятьма чоловіками, які напали на правоохоронців з кулаками і бейсбольними битами. Під час бійки одному з міліціонерів зламали руку. Маючи табельну вогнепальну зброю правоохоронці її не застосували, враховуючи велику кількість людей, які стали випадковими свідками пригоди.

На підкріплення колегам прибула патрульно-постова служба. Втім, затримати вдалося лише шістьох зловмисників, у яких вилучили металеві прути і бейсбольні біти, інші зникли з місця події. Зараз всі зібрані за даним фактом матеріали направили в прокуратуру Білої Церкви. Вирішується питання про порушення кримінальної справи за ч. 2 ст. 345 Кримінального кодексу (умисне заподіяння працівникові міліції побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків). Втікачів і підозрюваних в розбої розшукують. Щодо вищезгаданого злочину проводиться перевірка.