У Харкові Ландік чекає на переведення в Луганськ у чотиримісній камері

23 Вересня 2011, 08:53

«Він був доставлений в ізолятор харківський близько 15 години 21 вересня. Його переправляли до нас автозаком від кордону. Чим його везли до кордону, ми не знаємо», – розпові прес-секретар управління державної пенітенціарної служби України в Харківській області Юрій Чумак.

Ландіка підселили в стандартну чотиримісну камеру до трьох арештантів.

«Звичайні умови в камері СІЗО, там є все необхідне. Там є туалет, вода і ліжка. У нас ліжка не суперсучасні, але й не жахливі, не страшні. Звичайні умови для звичайної камери», – пояснив Чумак. За його словами, Ландік на умови утримання і стан здоров'я не скаржиться.

Пробуде Ландик в Харкові недовго, найближчим етапом його відправлять у Луганське СІЗО. Точної дати прибуття депутата до Луганська ніхто не знає.

Втім, за словами джерела в обласній прокуратурі, оформлення документів займає два-три дні і Ландіка можуть доставити в Луганськ вже в суботу-неділю.

У міліції заявили, що як тільки Ландик прибуде до Луганська, його чекає допит і пред'явлення звинувачення. До суду справа повинна відправитися не пізніше 7 жовтня.

Нагадаємо, напередодні Генпрокуратура повідомила, що депутат Луганської міської ради Роман Ландік екстрадований з Росії в Україну для притягнення до кримінальної відповідальності.

Як відомо, в ніч з 3 на 4 липня цього року в Луганську, у ресторані «Баккара» Ландік побив відвідувачку ресторану, що було зафіксовано на відео. Сам Роман Ландік заперечував факт нападу на дівчину.

7 липня проти Романа Ландіка була порушена кримінальна справа. Пізніше оголошеного в розшук Романа Ландіка затримали під Краснодаром (Росія).