Суд можливо оголосить вирок Зваричу 20 вересня

19 Вересня 2011, 19:17

Хоча суд почав зачитувати вирок ще з 9:00, через його великий обсяг він так і не встиг завершити оголосити його до кінця робочого дня.

Однак з оголошеної судом частини вироку стало відомо, що Зварич у період з 2007 по 2008 року, перебуваючи на посаді судді й голови названого суду, одержав хабарів загалом на 963 тис. гривень.

Зокрема, Зварич отримав $100 тис. хабара від директора комерційного підприємства «Оліяр» за вказівку суддям прийняти потрібне фірмі рішення.

Крім цього, екс-суддя одержав $20 тис. хабара особисто від Петра Олійника, який на той час займав посаду губернатора Львівської області, за лобіювання в суді інтересів ЗАТ «Українська панчішна компанія», а також 100 тис. гривень від адвоката Володимира Косенка в обмін на сприяння при розгляді справ його клієнтів у суді.

Пізніше Зварич отримав від Косенка ще 20 тис. гривень і 1 тис. доларів за прийняття судом рішення на користь юридичних осіб, чиї інтереси представляв юрист.

Також Зварич, користуючись службовим становищем і втягнувши у протиправні дії як пособника свого підлеглого суддю В'ячеслава Любашевського, одержав від посадових осіб ВАТ «Львівобленерго» і ВАТ «Тернопільобленерго» відповідно 15 і 5 тис. доларів в обмін на обіцянку вирішити судовий спір в інтересах цих підприємств.

Він також одержав $12 тис. від ВАТ «ВНК Розточчя СТ» за судове рішення в інтересах підприємства й 5 тис. доларів від адвоката Олени Мельничук за рішення в інтересах її клієнтів.

На черговому засіданні, початок якого заплановано на 9:00, суд продовжить зараховувати мотивувальну частину вироку, зокрема щодо обґрунтованості пред'явлених підсудному обвинувачень за іншими статтями Кримінального кодексу (крім обвинувачення в хабарництві, екс-суддю обвинувачують у втручанні в діяльність Любашевського й у свідомо незаконному повідомленні прокуратурі про те, що його зникнення з лікарні наприкінці 2008 року пов'язане не з його спробами сховатися від слідства, а з викраденням його невідомими).

Як повідомляло агентство, державне обвинувачення просить суд винести вирок Зваричу у вигляді 11 років позбавлення волі з конфіскацією майна за хабарництво.

Колишнього голову Львівського апеляційного адміністративного суду Ігора Зварича, якого підозрюють в отриманні хабаря у мільйон доларів, затримали у березні 2009 року. Бійці спец-підрозділу Альфа затримали Зварича на горищі будинку де мешкає його теща.

Кримінальну справу проти Зварича порушено в грудні 2008 року, у червні 2010 року Генеральна прокуратура затвердила обвинувальний висновок у справі за обвинуваченням Зварича в одержанні хабарів в особливо великих обсягах і одного із суддів цього ж суду й передала справу до Верховного Суду для визначення підсудності.

У підсумку справу передали на розгляд до Оболонського райсуду Києва, який 16 жовтня 2010 року почав її розгляд.