Тюремники відрапортували, що покращили захист прав дітей у Донецькому СІЗО

15 Вересня 2011, 08:47

«Прокуратура Донецької області провела перевірку додержання прав дітей в Донецькому СІЗО. За результатами перевірки у червні до обласного управління Державної пенітенціарної служби України направлено подання про усунення порушень Законів України «Про охорону дитинства» та «Про попереднє ув’язнення». У зв’язку з цим, керівництвом ДПтС України додатково вивчило стан справ з різних напрямків діяльності установи, причини допущення зазначених недоліків, а також роль керівництва установи та обласного управління ДПтС України що недопущення вказаних й інших прорахунків в роботі», – йдеться у повідомлені.

9 вересня ця проблема розглянута на колегії ДПтС України.

15 співробітників Донецького обласного управління ДПтС України та підпорядкованого Донецького слідчого ізолятора притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

Як повідомлялось, нещодавно народні депутати Арсеній Яценюк, Сергій Соболєв, Руслан Князевич та Остап Семерак відвідали Лук’янівське СІЗО у Києві. Після їхнього візиту, прес-служба повідомила, що «Яценюк та інші депутати виказали слова позитивного враження масштабністю і специфічними особливостями роботи установи»  

Нагадаємо, народні депутати не змогли зустрітися з Юлією Тимошенко та Юрієм Луценком у Лук’янівському СІЗО, але з дозволу керівництва установи ознайомилися з умовами утримання громадян.

За словами Сергія Соболєва, «ці умови жахливі».

Раніше Яценюку відмовили у наданні дозволу на побачення з екс-прем’єром Юлією Тимошенко у СІЗО.