Влада Франції запевняє, що інцидент із вибухом вичерпано

12 Вересня 2011, 18:57

"Витоку радіації – ні всередині об'єкта, ні в навколишнє середовище – не відбулося", – йдеться в комюніке МВС.

Постраждалі в результаті інциденту чотири співробітники "опромінення не отримали". Пожежа, що спалахнула після вибуху в печі з переробки слаборадіоактивних матеріалів, була оперативно локалізована.

Заходи щодо захисту населення не застосовувалися. Кризовий центр, відкритий в ході інциденту, припинив роботу. Найближчим часом Управління з ядерної безпеки проведе перевірки і аналіз причин аварії.

"Випадок вичерпано", – заявили в Управлінні ядерної безпеки Франції.

Представники компанії-оператора заводу в Марколі "Електрісіте де Франс" намагаються мінімізувати масштаби аварії і говорять про "промисловий інцидент". На місце події має прибути міністр екології Франції Наталі Костюшко-Морізо, яка ознайомиться з ситуацією на місці.

Противники атомної промисловості у Франції мають намір домагатися від влади максимально прозорого звіту по події в Марколі. Принаймні цього вимагає представник французьких "зелених" Сесіль Дюфло.

Нагадаємо, сьогодні вдень стався вибух на станції з переробки ядерних відходів Марколь на півдні Франції.

У результаті вибуху одна людина загинула та четверо поранені.

Вибух стався в печі, яка використовується для переплавлення радіоактивних металевих відходів. Вибух спровокував пожежу, яка була погашена до 13 години. Будівля, в якій знаходиться піч, не постраждала.

Позначки: