У центрі Львова заборонили шуміти

12 Вересня 2011, 10:54

На думку пана Садового, в центрі міста дуже шумно, пише “Коммерсант-Украина” у матеріалі “В центре Львова наведут тишину”.

"Особливо багато шуму від трамваїв і гучної музики, яка постійно звучить з кафе і ресторанів. Саме з цієї причини, враховуючи скарги громадян, і було прийнято постанову",- розповів мер Львова.

Згідно з ухваленим документом, тепер акустичного режиму необхідно дотримуватися на центральній площі Ринок і прилеглих вулицях. Заборона на перевищення рівня шуму діятиме цілодобово і торкнеться фізичних, юридичних осіб, власників, орендарів житлових і нежитлових приміщень, а також вуличних музикантів. Зокрема, їм буде заборонено користуватися звукопідсилювачами.

"Раніше будь-хто приходив в центр, ставив апаратуру і давав концерт – такого бути не повинно. Якщо музикант захоче пограти на гітарі або скрипці без підсилювачів звуку, то його наша заборона не торкнеться",- пояснив Андрій Садовий.

Депутат міськради Володимир Гирняк (фракція "Україна Соборна") уточнив, що постанова не поширюватиметься на політичні мітинги і фестивалі. Воно торкається лише акцій неполітичного характеру, які зручно влаштовувати в центрі.

"Їх організатори встановлюють майданчик, і музика гримить до ночі. Відтепер заявки на проведення таких акцій швидше за все відхилятимуться міськрадою",- сказав депутат.

Контролювати виконання постанови буде міське управління міліції. Максимальне покарання за порушення режиму – обмеження часу роботи об’єкта.

Позначки: