Фірмі Близнюка дали за неконкурентною процедурою 23 млн на ремонт фасадів кількох будинків

7 Вересня 2011, 10:32

Всі підряди компанія «Марморокбуд» отримала по неконкурентній процедурі закупівлі «у одного учасника». В обґрунтуванні немає жодних пояснень вибору саме цієї фірми у якості підрядника. Управління капбудівництва посилається на необхідність термінового ремонту фасадів до кінця ІІІ кварталу 2011 року разом з заліченням ремонту проспекту Ілліча в рамках підготовки Донецьку до Євро-2012.

Раніше «Марморокбуд» також без конкуренції було обрано генпідрядником реконструкції школи в Єнакієве (28 млн грн.), в якій навчався Віктор Янукович. Директор компанії Олександр Маліч з цього приводу заявив, що це сталось через авторитетність фірми.

Засновником ТОВ «Марморокбуд» є ТОВ «СК Інжиніринг». В складі засновників цієї фірми до 2008 року була Лілія Близнюк, дружина Анатолія Близнюка, який в липні залишив посаду голови Донецької ОДА і був призначений міністром регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ.

Нині власникам «СК інжиніринг» є белізьський офшор «Діомар інвест лімітед» і ТОВ «Всеукраїнська управляюча компанія». Ця фірма через низку засновників контролюється товариством з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Д.С.», до складу засновників якої входить син міністра Олексій Близнюк.

Вартість ремонту кожного фасадів будинків №№4,6,8 на проспекті Ілліча складе понад 6 млн грн, фасад будинку №2 оцінено в 4 млн грн.

У серпні аналогічні підряди на ремонт фасадів житлових будинків в Києві були розіграні на відкритих торгах. Загальна вартість ремонту чотирьох фасадів на Хрещатику склала 3,53 млн грн.

Нагадаємо, до свого призначення міністром ЖКГ, будучи губернатором Донеччини Анатолій Близнюк відзначився оригінальністю думок і поглядів, які він неодноразово оприлюднював. Зокрема, Близнюк: слідує настановам патріарха Кіріла – молиться, щоб Бог покарав ворогів, вважає, що червоний прапор сьогодні є моральним орієнтиром для молоді, що середня заробітна 2500 гривень відповідає біологічній нормі людини. Крім того, Близнюк пропонував місцевим органам самоврядування просити гроші у населення на ремонт доріг. Також він рекомендував, жителям України в 2011 році «ще жорсткіше підтягти пояси».