Плагіат у книзі Януковича підтвердив редактор журналу

7 Вересня 2011, 08:00

«Віктор Федорович цілими абзацами копіює інформацію про успіхи реформ в Гонконгу та Сінгапурі, замість того, щоб ці реформи впроваджувати. Учора з подивом дізнався, що думки мої і президента Віктора Януковича збігаються дослівно», – пише Сич.

Як відомо, в книзі «Opportunity Ukraine» Януковича скомпільовано цілі абзаци і навіть сторінки з текстів, які раніше виходили за підписом різних осіб. У тому числі і на сторінках «Кореспондента».

«У своїй новій книзі Opportunity in Ukraine Янукович без дозволу редакції використовував цілі шматки з матеріалів журналу Кореспондент», – зазначає головний редактор.

«Багато абзаців просто дослівно «увікнули» зі статті, над якою я працював як співавтор і редактор. Я точно пам'ятаю, що формулювання «головною і єдиною зброєю Сінгапуру і Гонконгу в боротьбі за власне благополуччя став бізнес-клімат» – придумав особисто я», – повідомляє Сич.

«У книзі також є репортажні моменти того, як виглядає при підльоті порт Сінгапуру, які знов-таки дослівно збігаються з описом в журналі. Це теж наше, порт описала журналіст Кароліна Тимків, вона незадовго до цього була в Сінгапурі», – уточнив редактор.

За словами Сича, дослівно збігаються.

«Порівняння умов реєстрації бізнесу в Україну саме з Японією і Німеччиною теж ми робили, співпадає дослівно і багато іншого», – додає він.

Редактор заявляє, що «щоб не говорила в виправдувальних коментарях адміністрація президента, факт плагіату в наявності».

Нагадаємо, як з’ясувала "Українська правда", в книзі Януковича, за його підписом, видано не лише чужі ідеї, а скомпільовано цілі абзаци і навіть сторінки з текстів, які раніше виходили за підписом різних осіб, зокрема, одіозного журналіста В’ячеслава Піховшека та арештованого чиновника Василя Волги.

В Адміністрації президента вважають безпідставними звинувачення в плагіаті Януковича і стверджують, що для підтвердження цього потрібна експертиза.