Володимир Фесенко: на політичний сезон вплине вирок Тимошенко

6 Вересня 2011, 09:31

«Від того яким буде вирок (Юлії Тимошенко – ред.) залежатимуть, перш за все, стосунки із Заходом. На внутрішню ситуацію це вплине менше, але якщо буде суворий вирок і Тимошенко залишиться у в’язниці, буде подальше посилення градусу емоційного протистояння між владою і опозиційною частиною суспільства», – вважає Фесенко.

Другою подією, яка матиме вплив на розвиток політичного процесу в Україні, на його думку, – це можливе звершення до кінця року переговорів про нову угоду про асоціацію і зону вільної торгівлі з ЄС.  «І якщо сторони домовляться, ця новина може бути оголошена на цьогорічному грудневому самміті Україна-ЄС», – відзначив він.

І третя подія, яка, на думку Фесенка, може стати резонансною – це підготовка  земельної реформи.  Сама реформа розпочнеться вже наступного року.

«Є звичайно й інші речі. Скоро вибори до Верховної Ради,  і важливо за яким законом їх будуть проводити. Думаю, буде новий виборчий закон. Поки більше шансів на схвалення у законопроекту Лавриновича, бо змішана система відповідає інтересам Партії регіонів. Але у владі цим законопроектом задоволені не всі, його критики є навіть в Адміністрації президента. Тому будуть шукати варіант, який відповідатиме інтересам партії влади», – відзначив він.

«Загалом же я не підтримую точки зору, що цей сезон вирішальний. Якщо не буде другої хвилі економічної кризи, або якихось соціально-економічних локальних криз, які  погіршать ситуацію в країні, тоді цей сезон буде складним, важливим, але доля країни буде вирішуватись на виборах», – додав Фесенко.

Нагадаємо, сьогодні відкривається дев’ята сесія парламенту.