Охорона скандальної забудови на Троєщині закидала Попова камінням

23 Серпня 2011, 07:17

«Попов разом з представниками КП «Киїблагоустрій» приїхав на місце події щоб спостерігати роботи по демонтажу будівельного паркану. Коли Попов наблизився до будівництва, охорона забудовника у своїй звичній манері почала кидати каміння і застосувала порошковий вогнегасник, щоб відлякати людей, які прийшли. Міліція ніяк на це не відреагувала», – сказав співрозмовник видання.

Крім того, за словами співрозмовника видання, охорона забудовника пошкодила трактор, який займався демонтажем паркану. Йому розбили скло.

«Представник забудовника підійшов до голови КМДА і запитав: «Ви знаєте, хто я?». Попов сказав, що не знає, тоді представник забудовника нібито сказав Попову, що він з Партії регіонів», – додав співрозмовник видання.

Як повідомлялось, столична влада пообіцяла призупинити скандальне будівництво на два тижні до з'ясування обставин. Втім, незважаючи на рішення КМДА, керівники будівництва в столичному почали укріплювати свої позиції. Зокрема, огородили майданчик колючим дротом та за допомогою екскаваторів створили земляний бастіон.

Нагадаємо, 18 серпня на Троєщині жорстокого побиття зазнали люди, які захищають зелену територію біля своїх будинків на вулиці Маяковського. Увечері близько тисячі жителів мікрорайону зібралася біля будмайданчика і намагалися не пропустити на нього будівельну техніку. Проти людей було застосовано сльозогінний газ, декілька осіб були серйозно травмовані важкими предметами.

Перевірку за фактом інциденту, який виник між будівельниками і мешканцями прилеглих до будмайданчика будинків на проспекті Маяковського, 42, у Києві, почала столична міліція.