Рейтинг прем’єра Японії впав до рекордного мінімуму

22 Серпня 2011, 13:59

Телефонне опитування, проведене японським виданням Kyodo News в суботу та неділю показало, що наразі Кан має найнижчий рейтинг з часу його приходу до влади у червні 2010 року.

Падіння рейтингу прем’єр-міністра було в першу чергу спровоковано землетрусом та цунамі, а також аварією на АЕС «Фукусіма-1».

Нагадаємо, нещодавно Кан заявив, що піде з посади прем’єр-міністра до кінця місяця після того як забезпечить прийняття парламентом кількох ключових законів.

При цьому, впливові члени правлячої Демократичної партії Японії передбачають, що вже 29 серпня буде проведено вибори нового голови партії.

Опитування Kyodo News також показало, що найпопулярнішим політиком наразі є колишній голова Демократичної партії та колишній міністр закордонних справ Сейджи Маехара, котрий може стати імовірним наступником Кана.

Нагадаємо, 11 березня в результаті землетрусу і викликаного ним цунамі виявилася пошкоджена японська АЕС «Фукусіма-1». За даними компанії-оператора японської АЕС, ліквідувати наслідки аварії до кінця року не вдасться.

На сьогодні рівень радіації в межах 20-кілометрової зони навколо евакуаційної аварійної АЕС «Фукусіма-1» на різних ділянках перевищує норму в 100 – 500 разів.