Попов витратить на святкування Дня Незалежності 1,5 млн, решту – візьме у спонсорів

19 Серпня 2011, 19:26

За його інформацією, загалом уся програма святкування коштує від 5 до 6 млн грн, але з міського бюджету було витрачено 1,5 млн грн. Решта – це кошти, залучені від спонсорів, а також безкоштовні для міста заходи.

Попов повідомив, що святкова програма дуже різноманітна і розроблялася з тим, щоб будь-хто відчув свято і знайшов у місті в цей день розваги за інтересами.

За його словами, вся територія центра міста буде розбита на сектори: сектор вуличного театру, сектор ігор, майданчик екстремальних видів спорту, території презентації Євро-2012.

Попов також повідомив, що на Хрещатику буде організовано стріт-арт. Для цього буде встановлено спеціальну стіну довжиною 70 метрів і висотою 3 метри, на якій команди малюватимуть свої твори на тему Незалежності України.

У центрі столиці буде встановлено дві сцени. Одна – біля КМДА, інша – на Майдані Незалежності, де триватимуть концерти для різних вікових груп та для людей з різними уподобаннями. Зокрема, відбудеться парад духових оркестрів, а також концерт естрадних виконавців, серед яких Софія Ротару, Руслана, Джамала.

Крім того, на Софіївській площі буде проводитися концерт фольклорної творчості, а на Михайлівській площі буде організовано фестиваль хорового співу.

Завершиться святкування на Майдані Незалежності святковим феєрверком. «Завершиться концерт на Майдані Незалежності військовим салютом, і о 23.00 буде святковий феєрверк. Я абсолютно переконаний, що такого шоу в Києві ще не було і по змісту, і по термінам його проведення», – сказав Попов.

На запитання журналістів, чи буде мер Леонід Черновецький вітати цього дня киян, Попов порадив звернутися з цим питання особисто до міського голови.

«Я думаю, що вже всі ЗМІ мають телефон Леоніда Михайловича. Запитайте, будь ласка, в нього. Він мені не доручав такого. Я не Черновецький, я не можу вам відповісти», – відповів Попов.

Нагадаємо, у липні президент Віктор Янукович скасував проведення військового параду до 20-річчя незалежності України й доручив Кабінету Міністрів направити зекономлені гроші на фінансування заходів з посилення соціального захисту населення.

Втім, як стало відомо із «Вісника державних закупівель», Міністерство економіки погодило закупівлю Державним управлінням справами при президенті 3,5 тисяч ювілейних медалей до Дня Незалежності в одного учасника.