Азаров ліквідував Службу міжнародних автоперевезень

18 Серпня 2011, 18:21

Так, контроль над міжнародними автомобільними перевезеннями здійснюватиме Державна інспекція України з безпеки на наземному транспорті (Укртрансінспекція).

Відповідно до розпорядження, таким чином Кабмін погодився з пропозицією Міністерства інфраструктури щодо ліквідації даного підприємства.

Зазначається, що подальше існування ДП «Служба міжнародних автомобільних перевезень» не є доцільним, оскільки згідно з указом президента № 387/2011 «Про Положення про Державну інспекцію України з безпеки на наземному транспорті», видачею дозвільних документів на міжнародні перевезення пасажирів і вантажів і здійсненням контролю над міжнародними автомобільними перевезеннями опікуватиметься саме Укртрансінспекція.

Державна інспекція України з безпеки на наземному транспорті почне виконувати покладені на неї функції одразу після завершення процесу її створення.

ДП «Служба міжнародних автомобільних перевезень» було створене у 2005 році за рішенням Міністерства транспорту і зв’язку України з метою організації контролю над дотриманням українськими та іноземними перевізниками транспортного законодавства України і виконанням міжурядових угод з питань міжнародних автомобільних перевезень у пунктах пропуску на кордоні України, а також для надання всіх видів послуг з оформлення дозвільних документів на міжнародні автомобільні перевезення пасажирів і вантажів.

Нагадаємо, 9 грудня 2010 року президент Віктор Янукович змінив склад уряду й реорганізував 14 міністерств в 10 міністерств і 15 відомств.