Суд відпустив начальника Одеського порту під підписку

4 Серпня 2011, 13:32

Рішення про запобіжний захід винесла суддя Ольга Андрєєва.

Одразу після винесення вироку слідчі прокуратури запросили Павлюка до слідчого відділу. Після цього підозрюваному стало погано, і до нього викликали лікарів швидкої допомоги.

"Я не винний, на очах фабрикуються справи. Це разючий факт беззаконня", – заявивПавлюк журналістам.

Після цього двоє людей у чорних масках вивели начальника морпорту з приміщення суду і посадили в машину.

"Відвезуть у слідчий відділ …, і він буде знову затриманий і доставлений в ізолятор тимчасового утримання", – повідомивадвокат Павлюка Сергій Ємець.

Ємець відмовився назвати суму збитку, в нанесенні якого підозрюють його підзахисного.

Павлюк підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу (зловживання владою або службовим становищем, що призвело до тяжких наслідків).

Нагадаємо, Центральний районний суд Сімферополя 2 серпня продовжив термін затримання Павлюка до 5 серпня.

У червні прокуратура Одеської області порушила справу за фактом незаконної здачі в оренду будівлі готелю "Одеса", розташованої біля Одеського морського вокзалу.

Потім Генеральна прокуратура передала справу до прокуратури Криму, де її перекваліфікували, і 12 липня порушили вже проти 71-річного Павлюка – за підозрою у завданні збитків державі 170 тис гривень.

25 липня прокуратура Криму порушила другу кримінальну справу проти нього – за підозрою у завданні збитків державі 700 тис гривень.

Увечері 27 липня співробітники прокуратури затримали Павлюка в Одесі і доставили його в ізолятор тимчасового утримання в Сімферополі.

29 липня порушено ще одну справу.

Юридичний департамент Одеського морського торговельного порту звернувся до Одеського адміністративного суду з проханням визнати недійсним акт КРУ в Одеській області про порушення керівництва порту.

Павлюк є начальником Одеського морпорту з 1985 року.