П’яний киянин “замінував” дачу Януковича і Печерський суд

1 Серпня 2011, 21:52

«Сьогодні близько 15.02 невідомий зателефонував до оперативного чергового ГУМВС України в м. Києві та повідомив про замінування Печерського райсуду столиці та дачі Президента України», – сказано в повідомленні.

Оперативники знайшли «телефонного жартівника» за 10 хвилин і затримали його на станції метро «Мінська».

Затриманий чоловік 1957 року народження виявився раніше судимим (у 2005 році – за ч. 2 ст. 121 КК України «Умисне тяжке тілесне ушкодження»). Зараз він ніде не працює.           

Попередньо встановлено, що псевдомінер зателефонував до міліції з хуліганських спонукань, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, при цьому намагався змінити свій голос шляхом прикриття телефонної слухавки носовою хустинкою, відзначають правоохоронці.

Наразі матеріали цієї події зареєстровані в Оболонському РУ ГУМВС України в м. Києві, де вирішуватимуть питання щодо порушення проти киянина кримінальної справи за ст. 259 Кримінального кодексу «Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності».

Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді арешту до шести місяців або обмеження волі до трьох років.

Нагадаємо, за невдалий «жарт», внаслідок якого сталася затримка виконання внутрішніх і міжнародних авіарейсів з Одеського міжнародного аеропорту і були задіяні значні сили та засоби правоохоронних органів, 25-річному одеситу доведеться відшкодовувати державні витрати на суму близько 100 тисяч грн.