У Табачника запевняють, що вчителі не проходитимуть огляд у психіатра

28 Липня 2011, 16:53

Згідно з повідомленням, перелік необхідних обстежень, лікарів-спеціалістів, видів клінічних, лабораторних та інших досліджень, що необхідні для проведення обов’язкових медичних оглядів затверджується відповідним наказом Міністерства охорони здоров’я (від 23.07.2002р. N 280).  Водночас, постанова Кабінету Міністрів України від 23 травня 2001року N 559 передбачає, що терміни проведення обов’язкових медичних оглядів встановлюються Міністерством охорони здоров’я.

«Зазначені документи регламентують проходження обов’язкових медичних оглядів для педагогічних працівників загальноосвітніх навчальних закладів у таких фахівців: терапевта; дермато-венеролога; стоматолога; отоларинголога; проходження клінічних, лабораторних та інших досліджень (флюорографія та ін.)», – говориться у повідомленні міносвіти.

Як зазначає міністерство, плани-графіки проведення медоглядів, місце проведення та список лікарів, які проводитимуть обстеження затверджують головні лікарі установ, де проводиться огляд, за погодженням з відповідними головними державними санітарними лікарями.

«Обов’язкове проходження лікаря-психіатра зазначеним наказом МОЗ не передбачено», – наголосили в міносвіти.

Нагадаємо, 26 липня міністр освіти і науки, молоді і спорту Криму Віталіна Дзоз зявила, що педагогічні працівники України повинні будуть пройти профілактичний огляд у психіатра