В УПЦ МП заступилися за начальника Одеського порту

27 Липня 2011, 20:03

"Прошу Вашого сприяння в об'єктивному розгляді й передачі судової справи в Одеську область", – сказано в ньому.

У зверненні Агафангел зазначає, що, будучи церковнослужителем, не вправі судити про обґрунтованість підозр до Павлюка, однак вважає своїм обов'язком просити особистого втручання в ситуацію Януковича.

"Своїм багаторічним служінням на посту начальника Одеського порту Микола Пантелеймонович проявив себе як неабияких здібностей керівник, зробив для збереження і збільшення підприємства й морської галузі України більше, ніж хто-небудь", – сказано у зверненні.

У ньому також перераховуються заслуги Павлюка: участь у відродженні Спасо-Преображенського кафедрального собору й Свято-Архангело-Михайлівського жіночого монастиря в Одесі, інших церков, а також шефство порту над дитячими будинками й притулками для старих, допомога інвалідам, ветеранам війни й праці.

Нагадаємо, раніше прокуратура Одеської області порушила справу за фактом незаконної здачі в оренду будівлі готелю "Одеса", розташованої біля Одеського морського вокзалу.

Пізніше Генеральна прокуратура передала справу в прокуратуру Криму, де її було перекваліфіковано й порушено вже проти Павлюка.

22 липня співробітники прокуратури Криму затримали в Києві Павлюка, пізніше його помістили у слідчий ізолятор у Сімферополі.

25 липня суд звільнив Павлюка під заставу, але незабаром він був госпіталізований в Одесі зв'язку з різким погіршенням здоров'я.

За словами його адвоката Сергія Ємця, 29 липня Павлюк має з'явитися до слідчого прокуратури Криму й у Центральний райсуд Сімферополя, при цьому в цей день суд може заарештувати його підзахисного.