Колишнього депутата Криму засудили на вісім років

26 Липня 2011, 22:17

За повідомленням прес-служби, ще один керівник кредитної спілки – Валерій Волков – засуджений до 7 років тюремного ув'язнення з конфіскацією майна.

Потерпілими від дій представників "Південної" визнано 1 400 осіб.

Загальна сума збитку, заявленого позивачами, становить понад 65 млн гривень.

Разом з тим, слідству вдалося довести, що посадові особи кредитної спілки викрали 4,03 млн гривень.

В афері із внесками звинувачено 4 осіб, які по черзі змінювали один одного на керівних посадах у спілці "Південна".

2 керівникам – Козаченку і Волкову – було пред'явлено звинувачення за ч. 5 ст. 191 (присвоєння, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах) і ч. 2 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, вчинена повторно або за попередньою змовою групою осіб або у великих розмірах).

Ще 2 звинувачено у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу (службова недбалість, що призвела до тяжких наслідків).

Останні засуджені до 3 років позбавлення волі умовно. Суд також виніс постанову стягнути з підсудних 4 млн гривень в рахунок відшкодування нанесеного вкладникам збитку. Постраждалі з вироком суду не згодні і мають намір оскаржити його в апеляційній інстанції.

Як повідомляє прес-служба, кредитна спілка «Південна» створена у 2001 році.

Активні дії з прийому внесків проводила з 2006 до 2008 року.

З осені 2009 року обмануті вкладники стали звертатися до міліції.

Спілка зібрала гроші, однак коли терміни депозитних угод минули, гроші вкладникам виплачені не були. У червні 2010 стосовно Козаченка прокуратура Криму порушила справу. Наприкінці червня його було затримано за рішенням суду.