Міліція поскаржиться Раді на депутатів через сутичку в суді над Тимошенко

26 Липня 2011, 20:16

За повідомленням прес-служби, упродовж судового кримінальної справи за обвинуваченням екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко присутні народні обранці не зважали на численні зауваження судді і продовжували порушувати громадський порядок.

«Під час виконання рішення суду, правоохоронці запропонували вийти народним обранцям самовільно, коли ж останні відмовилися, міліціонери почали їх відтісняти, не застосовуючи при цьому заходів фізичного впливу, хоча мали на те законні підстави», – йдеться в повідомленні.

Як повідомляє МВС, заходи реагування працівників міліції на протиправні дії не обмежували депутатської недоторканості, оскільки вживалися за рішенням головуючого судді відповідно до норм чинного законодавства.

Нагадаємо, міліція заявляла, що двоє співробітників підрозділу судової міліції «Грифон» госпіталізовані в результаті сутички з народними депутатами у Печерському районному суді столиці.

Як повідомлялося, сьогодні між представникам спецпідрозділу міліції «Грифон» і народними депутатами сталася сутичка у залі Печерського райсуду Києва, в результаті якої постраждали народні депутати та представники ЗМІ. Причиною цього було рішення суду випровадити із залу суду всіх депутатів від партії БЮТБ.

У свою чергу, народні депутати з фракції «БЮТ-Батьківщина» викликали до суду наряд міліції і вимагали від правоохоронців зафіксувати брутальне порушення прав народних депутатів і журналістів, а також факт фізичного насильства над присутніми у залі суду.

Пізніше народний депутат Остап Семерак заявив, що після сутички його забрала швидка з попереднім діагнозом черепно-мозкова травма. За його словами, фізичних ушкоджень було завдано також першому помічнику Тимошенко Ользі Трегубовій та народним депутатам Павлові Костенку та Валерію Кальченко, якому розбили окуляри.