Львівська прокуратура судиться з міськрадою через жалобні стрічки на 9 травня

26 Липня 2011, 19:01

Зокрема, йдеться про рішенняміськради від 24.06.2011 року «Про використання Державного прапора України у м. Львові».

За повідомленням прокуратури, під час перевірки законності прийнятої ухвали встановлено, що приймаючи вищезгадане рішення, Львівська місрада вирішила питання немісцевого значення, порушивши ряд законодавчих норм, вийшла за межі наданих повноважень, визначених ст. 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», а також порушила вимоги ст. 19 Конституції України, яка зобов’язує органи місцевої влади та їх посадових осіб діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачений Конституцією України.

«Так, згідно зіст. 1 Закону України «Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років», День Перемоги (9 травня) визначено державним святом та днем торжества. Однак, всупереч вищезгаданим нормам закону, при прийнятті ухвали сесія Львівської міської ради вийшла за межі своїх повноважень і в додатку до ухвали №3629 від 24.06.2010 року затвердила порядок вивішення Державного прапора у День Перемоги (9 травня) зазначивши термін «з жалобою», – йдеться в повідомленні прокуратури.

Прокуратура області звернулась з позовною заявою до апеляційного суду Львівської області про визнання незаконною та скасування цієї ухвали 22 липня.

Нагадаємо, міський голова Львова Андрій Садовий 22 липня підписав ухвалу міськради щодо того, аби залишити без уваги протест прокуратури Львівської області щодо рішення міськради на 9 травня вивішувати Державні прапори з жалобними стрічками.

Нагадаємо, депутати Львівської міської ради 14 липня на сесії відхилили протест прокурора Львівської області від 25 червня цього року щодо ухвали Львівської міської ради №3629 від 24 червня 2010 року «Про використання державного прапора України у м. Львові», де передбачалось, що 9 травня у місті вивішуватимуть Державні прапори з жалобними стрічками.