В суд над Луценком не пускають журналістів

14 Липня 2011, 10:07

Сьогодні о 10:00 суд має продовжити розгляд кримінальної справи проти колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

При цьому деяким журналістів вдалося потрапити в зал засідань.

Вони почали проходити туди, починаючи з 9:30, однак потім представники спецпідрозділу "Грифон" перестали пускати журналістів у зал засідань, мотивуючи це тим, що зал уже заповнений.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура порушила справу проти Луценка в листопаді 2010 року.

Вона пред'явила йому низку обвинувачень, зокрема в незаконному нарахуванні пенсії його водієві, у незаконній організації стеження в рамках розслідування кримінальної справи про отруєння кандидата в Президенти Віктора Ющенка в 2004 році, а також у порушенні положень постанови Кабінету Міністрів про обмеження витрат у держструктурах у зв'язку з фінансовою кризою, коли МВС організовувало в 2008 і 2009 роках святкування Дня міліції в палаці "Україна" у Києві.

Зазначимо, що напередодні депутат Європейського парламенту, впливовий польський політик Марек Сівець звернувся до Печерського районного суду міста Києва з листом, в якому заявив про своє особисте поручительство за екс-мінстра внутрішніх справ.