Попов вирішив продати частку столиці у банку “Хрещатик”

13 Липня 2011, 18:54

Про це повідомили у прес-службі Київської міської державної адміністрації з посиланням на заступника голови КМДА Руслана Крамаренка.

«Утримання банку «Хрещатик» за кошти киян вважаю недоцільним, адже він не виконує жодної соціальної функції», – заявив Крамаренко.

Нині номінальна вартість пакета акцій банку, яким володіє місто, – 196 млн грн.

Заступник голови КМДА зазначив, що комерційний банк – профільний актив для міста, а утримувати муніципальний банк є сенс лише у тому випадку, коли 100% його акцій належить місту.

За словами Крамаренка, якби банк був повністю муніципальним, він би міг виконувати соціальні функції для городян, сьогодні ж це комерційна установа, основною метою якої є отримання прибутку. Викупати ж його зараз з дебіторською заборгованістю не рентабельно, додав заступник голови КМДА.

«Від продажу муніципального пакета акцій ми зможемо залучити до бюджету міста близько 300 млн грн і спрямувати їх на більш нагальні потреби, як от будівництво дитячих садочків чи капітальний ремонт лікарень. Наприклад, цих коштів вистачило б на заміну 1200 ліфтів у місті. Думаю, для киян це актуальніше, ніж утримання комерційного банку», – зазначив Крамаренко.

Банк «Хрещатик» зареєстрований у травні 1993 року.

Позначки: